המטבח המופלא של תאילנד
- Traveling Star
- 25 באוג׳ 2018
- זמן קריאה 1 דקות
אוהבים לשלב טעמים מופלאים יחד? בקרו בתאילנד!
חריף, חמוץ, מתוק, מלוח. זהו שילוב הטעמים המנצח במטבח התאילנדי המופלא. בריא, טעים, מעורר השראה. המטבח התאילנדי מושפע מתבשילים מוקפצים ומתבשילי קארי מפנקים, מיוחד במינו בעיקר בשל השימוש בעשבי התיבול, התבלינים הטריים ורטבי הדגים. מרכיבים חשובים במטבח התאילנדי:
אורז יסמין - בדרך כלל מלווה בשלל סוגי קארי ריחני, פלפל צ'ילי, למון-גראס שמשתלבים נהדר בתוך תבשיל מוקפץ. אטריות - מוגשות במרק או מנה מוקפצת (פאד תאי). משחת צ'ילי (נאם פריק) - שנוצרת משילוב של צ'ילי ושום -חריף על הלשון לאוהבי הז'אנר. יש הנוהגים לאכול נאם פריק על פרוסת לחם. רוטב דגים (נאם פלא) – מהווה את התחליף העיקרי למלח בישול, מדגיש את הטעמים. עלי ליים – מככבים במרק התאילנדי, בד"כ מערבבים עם שום, עשב לימון, כורכום ועוד, כדי להכין רטבי קארי. מרכיבים נוספים מחוללי קסמים: חציל, תמרינדי, סוכרים מדקלים ומקוקוס, חלב קוקוס, כוסברה, משחות ואבקות קארי, רוטב סויה כהה, חסילון מיובש, פונג פה-לו (אבקת חמשת התבלינים), שעועית ארוכה, רוטב צדפות, קמח טפיוקה ואבקת צ'ילי טחונה.
אל תשכחו לשמור מקום בבטן לקינוח האהוב – בננה לוטי!
הקינוח המפתה נפוץ כמאכל רחוב הנמכר בעגלות.
מדובר על קרפ שבתוכו נחבאות חתיכות בננה ומעל מחייכות תוספות מתוקות וכיפיות.
התמלאתם מהארוחה וצריכים עזרה לקום מהכסא? chûai dûai צ'ואי דואי! "הצילו" בתאילנדית😊
😍רוצים לשתף בחוויות מתאילנד? נשמח לקרוא בתגובות!

Kommentare